Over MEC
Bezoek het MEC: bezoek museum, bibliotheek (met advies!), schaken tegen computers, leren via computer, rondleiding, quiz voor jeugd,
Advies bij de schaakstudie: de aanwezige medewerkers van het MEC kunnen u deskundig advies geven!
Schaakgroep jeugd: museumquiz, rondleiding museum en bibliotheek, schaakpuzzels, training, toernooi, simultaan, klokseance, lezing. Eventueel ook: rondvaartboot, fietstocht, wandeltocht , eten, etc.
Schaakgroep volwassenen: museumquiz, rondleiding museum en bibliotheek, "schaakstrijd" (wedstrijd tussen groepen met schaakvragen), onderling toernooi (snelschaak of rapid). Daarnaast kan het MEC zorg dragen voor een training, simultaan, klokseance of lezing op elk gewenst niveau. Ook kan het MEC bemiddelen bij het organiseren van een vaartocht door de grachten, een fiets- of wandeltocht door Amsterdam, een kroegentocht of een diner in de omgeving. Informeer naar de mogelijkheden en kosten!
Geschiedenis
Nederland heeft tot nog toe één wereldkampioen schaken gekend: prof. dr. Max Euwe (1901-1981). Toen Euwe in december 1935 van de regerende wereldkampioen Aljechin won, gonsde Amsterdam van feestgedruis.
Euwe was leraar wiskunde en later hoogleraar informatica in Rotterdam en Tilburg. In 1970 koos de FIDE (de Wereldschaakbond) hem tot president, een functie die hij acht jaar vervulde. Daarnaast schreef hij talloze schaakboeken en leverde belangrijke bijdragen aan de theorie.
Na zijn overlijden werd de Stichting "Max Euwe Centrum" opgericht met het doel de nagedachtenis aan Euwe, zijn werk en betekenis voor het schaken levend te houden.
Daarnaast wil het Max Euwe Centrum de schaaksport in de toekomst bevorderen, vooral in de sociale en culturele sector. Dit leidde in 1986 tot de opening van het Max Euwe Centrum.
Steun het
Max Euwe Centrum
Blijf op de hoogte
Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief van het Max Euwe Centrum